©Unsplash

Partnerstudio PlayStation sluit deuren zonder ooit een game uit te brengen

Partnerstudio PlayStation sluit deuren zonder ooit een game uit te brengen

9 maart - 20:30

Deviation Games, een gamestudio die door voormalige ontwikkelaars van Call of Duty werd geopend in 2020, is niet meer. Het bedrijf sluit de deuren zonder ook maar één spel te hebben uitgebracht. Deviation Games werkte naar verluidt aan een PlayStation-exclusive.

Het was Kriste Stull, chief operating officer van het bedrijf, die het wereldkundig maakte. Op LinkedIn liet ze vrijdag weten dat Deviation Games zal sluiten. Waarom de studio de boeken toe doet, zegt Stull niet. Het bedrijf zelf heeft nog geen officiële aankondiging gemaakt.

Deviation Games bestond nog geen vier jaar. In 2020 werd de studio opgericht door twee Call of Duty-alumni, Dave Anthony en Jason Blundell. Het jaar erop tekende het bedrijf een contract met Sony om een exclusieve titel voor de PlayStation te ontwikkelen. Over die game is niets bekend. 

Vorig jaar moest Deviation Games al zo’n 90 mensen ontslaan. Ook toen kwam het bedrijf niet met een officiële verklaring. Het waren gebruikers op Resetera die dat hadden uitgedokterd, gebaseerd op posts van ex-werknemers op LinkedIn. 

Chaos in gameland

Eind februari zijn 900 mensen ontslagen bij PlayStation, ongeveer 8 procent van alle werknemers. De studio in Londen is zelfs volledig gesloten. Het is niet bekend of dit een impact heeft gehad op Deviation Games. 

Ook elders in gameland is het chaos alom. In januari heeft Microsoft zo’n 1.900 medewerkers in de gamingafdeling laten gaan. Ook bij Unity hebben 1.800 mensen hun baan verloren. Bij Twitch en Riot Games gaat het om ‘slechts’ honderden ontslagen, maar in totaal komt de teller van ontslagen in de game-industrie in 2024 al op meer dan 8.000 mensen.

Meer over games en schrijf je in op de gratis Bright Nieuwsbrief.