Waarom Mark Zuckerberg Apple Vision Pro veel slechter vindt

©Unsplash

Waarom Mark Zuckerberg Apple Vision Pro veel slechter vindt
9 maart om 17:07
Laatste update: 9 maart om 17:15

Meta-ceo Mark Zuckerberg vindt Apple Vision Pro aanzienlijk slechter dan de Quest-VR-brillen die het zelf maakt. Hij stelt dat Apple’s apparaat dan een hogere resolutie mag hebben, het heeft daar concessies voor gedaan die het apparaat op veel manieren slechter maken.

Toen Facebook het virtual reality-bedrijf Oculus kocht, had het meteen enorm veel kennis in huis. Inmiddels weet het die kennis al tien jaar in te zetten om toffe VR-brillen te maken, zoals Meta Quest 2 en Meta Quest 3. Op die brillen kun je gamen, sporten, chatten, internetbrowsen, enzovoort. De VR-brillen laten je bovendien ook augmented reality beleven: daarbij zie je dankzij een camera de echte wereld om je heen, maar wordt daar met een soort technologieschil beeld overheen gelegd. 

Augmented Reality-brillen

Augmented Reality is ook waar de nieuwe Apple Vision Pro goed in is: het tonen van de echte wereld met een virtuele wereld er deels overheen. Vandaar dat mensen in de metro met die bril op een mail kunnen typen: ze zien hun mailprogramma recht voor ze, met om zich heen gewoon de andere mensen in de metro. Toen iemand op Threads stelde dat Apple het apparaat biedt dat Meta over 3-5 jaar hoopt te maken, kon Zuckerberg het niet laten om te reageren.

Hij schrijft: “Ik geloof niet dat we zeggen dat de toestellen hetzelfde zijn. We zeggen dat Quest beter is. Als onze apparaten hetzelfde wegen in 3-5 jaar, of dezelfde bewegingsvervaging hebben of gebrek aan precisie-invoer, enzovoorts, dan betekent dat dat we enorme stappen achteruit hebben gedaan.”

 
Bericht van @zuck
Bekijken op Threads

Mark Zuckerberg versus Vision Pro

Hij windt er geen doekjes om dat hij niet zo enthousiast is over Apple’s gadget. “Ja, hun resolutie is hoger, maar daarvoor hebben ze veel concessies moeten doen in hun product waardoor het op veel manieren slechter is. Dat is niet waar wij naar streven.” Eerder plaatste hij al een video waarin hij aangeeft dat Meta Quest 3 niet alleen meer waar voor je geld biedt, maar in het algemeen een beter VR/AR-product is, terwijl het 7 keer minder kost. 

Apple lijkt op zijn beurt niet zo bezig te zijn met Quest, Meta of Zuckerberg. Het heeft het veel druk met de verkopen van zijn Vision Pro moeten bijbenen, want het zou bijna uitverkocht zijn na meer dan 200.000 verkopen. Dat terwijl het apparaat alleen in de Verenigde Staten te koop is. Apple zou wel van plan zijn het apparaat in meer landen uit te brengen, maar wanneer dat gebeurt is nog onbekend.

Lees meer over de Vision Pro en abonneer je op onze Bright-nieuwsbrief.