© Engwe

Deze opvouwbare elektrische fiets kost maar 800 dollar

Deze opvouwbare elektrische fiets kost maar 800 dollar

11 maart - 16:05 Laatste update: 18:57

Fietsenfabrikant Engwe heeft een opvouwbare fiets geïntroduceerd die wel erg betaalbaar is: het basismodel wordt voor een schamele 800 dollar verkocht.

De Engwe L20 2.0 volgt een eerder e-bike van het bedrijf op. Die leek al aardig op dit nieuwe model, maar dat was nog geen vouwfiets. Dit nieuwe exemplaar kun je dubbelvouwen zodat hij makkelijker mee op reis kan. Met 31 kilo moet hij redelijk goed te tillen zijn.

Voor die 800 dollar krijg je een fiets met een 750 watt-motor met een piekvermogen van 1.125 watt. In het buitenland kan hij tot wel 45 kilometer per uur - al zul je hem in Nederland netjes moeten begrenzen.

Ingebouwd is een 676Wh-batterij waar Engwe wel heel ambitieus over is: zij denken dat die het maximaal 130 kilometer volhoudt. Vermoedelijk is dat bij minimale ondersteuning en haal je in de praktijk een kilometer of vijftig.

Eerst de Amerikanen

Op het moment is de Engwe L20 2.0 alleen in de Verenigde Staten te bestellen. Normaliter is dat reden om je af te vragen of hij ook in Europa verkocht zal worden, maar in dit geval hebben we goede hoop: de voorganger van deze fiets werd namelijk eerst alleen in de EU geïntroduceerd en kwam toen pas later naar de VS toe.

Lees meer over e-bikes en abonneer op onze nieuwsbrief.