© Library of Congress/Pixabay

Trump vroeg Musk of hij Truth Social wilde kopen

Trump vroeg Musk of hij Truth Social wilde kopen

13 maart om 08:54

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft vorig jaar zakenman Elon Musk benaderd met de vraag of hij geïnteresseerd zou zijn in de aankoop van X-kloon Truth Social. Dat bericht The Washington Post aan de hand van bronnen met kennis van de gesprekken.

Trump ontmoette Musk vorige zomer, meldt de krant. De voormalige president zou toen geprobeerd hebben om Truth Social aan Musk te verkopen. De gesprekken leidden uiteindelijk nergens toe, aldus The Washington Post, die met twee mensen met kennis van de gesprekken kon praten.

Toch zou Trump de handdoek nog niet in de ring hebben gegooid. Volgens The Washington Post blijft de ex-president proberen om het platform aan Musk te verkopen. Mogelijk wil hij dat doen om genoeg liquide middelen te voorzien om zijn juridische kosten te dekken. Trump moet tegen 25 maart een boete van 454 miljoen dollar betalen nadat hij schuldig werd bevonden aan fraude. Daarnaast moet hij auteur E. Jean Carroll 83,3 miljoen dollar nadat hij tegen haar een lasterzaak heeft verloren.

Zowel Musk als Trump willen niet bevestigen dat de gesprekken hebben plaatsgevonden. Musk vertelde aan The Washington Post dat hij ‘nog nooit naar Mar-a-Lago is geweest’, maar antwoordde niet rechtstreeks op de vraag. Ook Trump Media & Technology Group, het bedrijf achter Truth Social, wil niet bevestigen dat er gesprekken waren. Woordvoerster Shannon Devine zei wel het volgende: "We hoorden dat Trump en Musk het hadden over het kopen van de Washington Post, maar ze besloten dat het geen waarde had."

Vaker contact met Musk

Volgens The Washington Post blijkt dat de twee mannen vaker praten dan voordien werd gedacht. Die gesprekken gaan niet altijd voor Truth Social. Musk en Trump praten volgens de krant ook over politiek en andere zaken. Vorige maand zouden de twee nog hebben vergaderd. Trump zocht toen campagnebijdragen. Musk schreef deze maand op X echter dat hij geen geld doneert aan presidentskandidaten. 

Toch lijkt Musk sterk voorstander van Republikeinse politici te zijn. De voorbije maanden plaatst de zakenman massaal conservatieve posts op X. Daarin herhaalt hij vaak zaken die Trump zegt, zoals dat de regering-Biden zwak is op vlak van migratie. Volgens Musks biograaf Walter Isaacson is de zakenman echter geen fan van de ex-president zelf, die hij een ‘hansworst’ noemt en ‘een van ‘s werelds beste bullshitters aller tijden’.

Meer over sociale media, en schrijf je in op de gratis Bright Nieuwsbrief.