©Unsplash

Spotify heeft nu ook in Nederland muziekvideo's: zo werkt de nieuwe functie

Spotify heeft nu ook in Nederland muziekvideo's: zo werkt de nieuwe functie

13 maart - 10:54 Laatste update: 16:17

Gebruikers van Spotify Premium krijgen in Nederland toegang tot muziekvideo’s. De functie wordt vanaf woensdag uitgerold in bètaversie en is beschikbaar in de app op iOS, Android, desktop en tv. 

Volgens Spotify kunnen gebruikers 17.000 videoclips bekijken. Het aanbod wordt in de toekomst verder uitgebreid. Spotify Premiumabonnees krijgen de komende twee weken toegang tot de functie. Dat zegt het bedrijf in een persbericht.

Behalve in Nederland komt de functie ook naar Brazilië, Colombia, de Filipijnen, Duitsland, Indonesië, Italië, Kenia, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. In België zijn muziekvideo's nog niet meteen beschikbaar. Spotify vertelde aan Techcrunch dat het de functie in de toekomst in meer landen wil aanbieden.

Hoe werkt het?

Bij nummers met een videoclip krijg je een knop 'Overschakelen naar video' te zien. Door daarop te drukken, begint een video van het begin af te spelen. Dat kan zowel in liggende modus als op een verticaal scherm. Om video’s uit te zetten, verschijnt tijdens het afspelen een knop 'Overschakelen naar audio’.

Spotify gaat voor deze functie niet zomaar YouTube-video’s embedden. Het bedrijf host de video’s rechtstreeks. Op die manier kunnen gebruikers muziekvideo’s bekijken zonder advertenties.  

Meer over streaming, en en abonneer je op onze nieuwsbrief.