©CreatedTech

De nieuwe update van macOS zorgt voor USB-problemen

De nieuwe update van macOS zorgt voor USB-problemen

14 maart - 00:49

De nieuwe update van macOS, Sonoma 14.4, zorgt voor problemen bij sommige gebruikers. Door een bug werken bepaalde externe monitoren niet meer als usb-hub. Veel mensen sluiten hun muis en toetsenbord via usb op hun scherm aan, maar die worden nu niet meer herkend.

Mac-gebruikers meldden de afgelopen dagen dat ze problemen hebben met hun externe beeldschermen nadat ze hun MacBook of Mac Mini hebben bijgewerkt naar macOS Sonoma 14.4. Die update verscheen vorige week donderdag. De nieuwe MacOS-versie verbreekt bij hen de usb-hub-functie van de monitor. Daardoor werkt de aangesloten randapparatuur niet meer, zoals muizen en toetsenborden. 

Over dit probleem klagen gebruikers op onder meer het Apple-forum, Reddit en het forum van Dell. "Na de update worden mijn toetsenbord en muis niet meer gedetecteerd op mijn MacBook. Vóór de update werkte het prima", aldus een eigenaar van een monitor van Gigabyte. Anderen meldden hetzelfde probleem met monitoren van Dell

Apple heeft het probleem nog niet erkend. Welke externe monitoren van welke fabrikanten door de bug worden getroffen, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wordt dit via een toekomstige update opgelost.

Als je last hebt van deze bug, kun je ook het volgende proberen: 

Ga in de Systeemvoorkeuren naar Privacy en Beveiliging.

Ga naar 'Toestaan dat accessoires verbinding maken' en verandert dat in 'Elke keer vragen'.

Zet je monitor uit en koppel hem los.

Start je Mac opnieuw op.

Zet je monitor weer aan en sluit hem aan op je Mac.

Kijk ook onze review van de nieuwe MacBook Air.

Lees meer Apple-nieuws en mis niks met onze app