©Unsplash

Nieuwe updates voor Apple Watch en macOS verschenen: dit is er veranderd

Nieuwe updates voor Apple Watch en macOS verschenen: dit is er veranderd

7 maart om 20:26
Laatste update: 7 maart om 20:49

Apple heeft donderdagavond nieuwe updates voor macOS en watchOS uitgebracht. Naast het oplossen van bugs bevatten de updates voor de Apple Watch en Macs nog een paar kleine veranderingen.

Nadat Apple eerder deze week al iOS 17.4 uitbracht voor de iPhone, zijn nu ook macOS Sonoma 14.4 en watchOS 10.4 verschenen. Net als bij iOS heeft de macOS-update een verandering die Apple verplicht in de EU moet doorvoeren. Europese gebruikers kunnen voortaan alternatieve betaalmethoden gebruiken voor apps in de App Store op de Mac.

Bovendien is er nu een optie om in de favorietenbalk van Safari alleen symbolen weer te geven voor websites. Verder is nieuw dat je de teksten van podcastafleveringen kan laten voorlezen en ook op woorden binnen een podcast kunt zoeken. Zoals bij elke update heeft Apple ook op macOS weer een aantal bugs verholpen.

Nieuwe emoji

Verder zitten de nieuwe emoji’s die al naar iOS kwamen nu ook in macOS Sonoma 14.4 en watchOS 10.4. Het gaat om emoji’s voor schuddende hoofden, gebroken kettingen, paddestoelen, feniksen, en limoenen. 

Update Apple Watch 

In watchOS 10.4 is de instelling 'Tik om volledige melding te tonen' uitgebreid. Je kunt instellen om de inhoud van een notificatie pas te zien nadat je twee keer op het scherm van je Apple Watch tikt.  

Ook is de beveiliging van Apple Pay in combinatie met AssistiveTouch verbeterd. Je hebt voortaan altijd een toegangscode nodig en twee keer op de zijknop drukken wordt in deze modus niet meer ondersteund. 

Geen spookaanrakingen meer

Deze Apple Watch-update lost ook een storend probleem op met spookaanrakingen. De Apple Watch Series 9 en de Ultra 2 voeren sinds kort bij een deel van de gebruikers soms spontaan verschillende acties uit, van het starten van een telefoongesprek tot het weigeren van toegang. Dat kwam doordat de Apple Watch ten onrechte dacht dat de gebruiker het schermpje aanraakt. Dat moet vanaf deze update dus niet meer gebeuren.

Kijk ook onze review van de nieuwe MacBook Air

Lees meer nieuws over Apple en mis niks met onze app.