Netflix kondigt seizoen 7 van Black Mirror aan: dit kun je verwachten

©Netflix

Netflix kondigt seizoen 7 van Black Mirror aan: dit kun je verwachten
14 maart om 21:32
Laatste update: 14 maart om 21:37

Netflix heeft goed nieuws voor fans van Black Mirror: de sciencefiction-serie krijgt een seizoen 7. Ook heeft de streamingdienst alvast verklapt waar één van de nieuwe afleveringen over gaat.

Black Mirror, de serie die regelmatig op pijnlijke wijze de toekomst van de mensheid lijkt te voorspellen, maakt in 2025 een comeback op Netflix. Seizoen 7 van Black Mirror telt zes afleveringen, zegt de streamingdienst

Vorig jaar verscheen seizoen 6 van de populaire serie van Charlie Brooker, en die werd goed ontvangen. We spraken toen ook de acteurs van dat Black Mirror-seizoen: lees het interview.

USS Callister

Een van de afleveringen in het zevende seizoen is een vervolg op de episode 'USS Callister' uit seizoen 4, met een hoofdrol voor Jesse Plemons als de 'briljante maar onrustige' programmeur Robert Daly. Netflix licht een tipje van de sluier op: "Robert Daly is dood, maar voor de bemanning van de USS Callister beginnen hun problemen nog maar net."

Daly creëerde een gesimuleerde realiteit binnen een game die hij ontwikkelde, waarbij hij zichzelf de rol gaf van een Captain Kirk-achtige figuur aan boord van een ruimteschip. De bemanningsleden waren gebaseerd op zijn echte collega's. Daarna namen de zaken een sinistere wending.

Over Netflix gesproken: de streamingdienst blijkt meer dan 1100 films en series voor Nederlandse abonnees te verbergen, maar zo kun je die alsnog bekijken.

Lees meer nieuws over streaming en blijf op de hoogte met onze app.