Google sloopt functie uit Fitbit-wearables, geeft Europese wetgeving de schuld

©Unsplash

Google sloopt functie uit Fitbit-wearables, geeft Europese wetgeving de schuld
15 maart om 15:51

Het is binnenkort niet meer mogelijk om apps en wijzerplaten van derde partijen te downloaden voor je Fitbit. Dat geldt alleen voor gebruikers in Europa.

In het helpcentrum van Fitbit schrijft Google: "Na een zorgvuldige beoordeling van de impact van nieuwe wettelijke vereisten hebben we de beslissing genomen om in juni 2024 apps en wijzerplaten van derden te verwijderen uit de app-galerie van Fitbit voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte."

Over welke wet het gaat (waarschijnlijk Digital Markets Act of Digital Services Act) en hoe dat een impact heeft op content van derde partijen, is niet duidelijk. Tot juni kun je nog steeds apps en wijzerplaten van derden downloaden en installeren. Daarna moet je het doen met de spullen die Google zelf aanbiedt.

De aanpassing geldt voor alle Fitbits met een groter schermpje, waaronder de Fitbit Sense (2), Fitbit Versa (2, 3, 4) en Fitbit Ionic.

Hoelang heeft Fitbit nog?

Google heeft Fitbit drie jaar geleden overgenomen. Begin dit jaar zijn de medeoprichters van Fitbit vertrokken en zijn de teams van Fitbit, Pixel en Nest bij elkaar gevoegd. Steeds meer functies van Fitbit verschijnen ook op de Pixel-smartwatches van Google.

Lees meer over Fitbit, of blijf op de hoogte via de gratis Bright Nieuwsbrief.