©Decathlon

Decathlon heeft een nieuwe elektrische mountainbike: dit is er verbeterd

Decathlon heeft een nieuwe elektrische mountainbike: dit is er verbeterd

15 maart - 22:44

Decathlon heeft weer een nieuwe elektrische fiets uitgebracht. Het is een verbeterd model van een elektrische mountainbike, met een verende voorvork en een grote batterij. 

De nieuwe Stilus E-Touring eMTB van Decathlon is de tweede versie van deze elektrische mountainbike. Het grote verschil is dat de fiets nu beschikt over een verende voorvork. Om precies te zijn: een SR Suntour XCM32 ATB met een veerweg van 100 mm.  

Actieradius tot 130 km

Bovendien heeft dit nieuwe model een hoog frame, terwijl die van vorig jaar een lage instap had. Deze elektrische mountainbike is geschikt voor het fietsen op veel verschillende ondergronden en ook voor lange tochten.

De e-bike beschikt over de uitneembare Bosch PowerTube-batterij met 750Wh, waarmee je maximaal 130 kilometer trapondersteuning tot 25 km/u krijgt.

Motor van Bosch

De motor is de Bosch Performance Line CX Gen4 met een koppel van 85 Nm. Ook heeft de elektrische fiets een Bosch Kiox-schermpje op het stuur voor navigatie, statistieken en het vergrendelen en ontgrendelen met de eBike Lock-tool. 

Tot 145 kg

Verder heeft de fiets Clarks M2 hydraulische schijfremmen, Schwalbe 29x2.35-inch banden en een Microshift Advent X achterderailleur met tien versnellingen. De eMTB weegt zelf 26 kg en kan in totaal een gewicht van 145 kg dragen.

De e-bike is er in drie verschillende maten. Iets om op te letten: hij is geschikt voor mensen met een lengte tussen 1,50 en 1,89 meter. De Decathlon Stilus E-Touring kost in Nederland 3520 euro.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.