©BBC

Dit is wanneer het nieuwe seizoen van Doctor Who te zien is

Dit is wanneer het nieuwe seizoen van Doctor Who te zien is

16 maart - 11:00

De langlopende sciencefictionserie Doctor Who is toe aan zijn veertiende seizoen. Op 10 mei verschijnt het op Disney Plus en kan iedereen bekijken hoe het de Doctor vergaat. Er is ook al onthuld wie we in de eerste afleveringen van de culthit kunnen verwachten: Ncuti Gatwa en Millie Gibson.

Gatwa is de vijftiende Doctor en is vergezeld door Ruby Sunday, gespeeld door Millie Gibson. Samen reizen ze in een soort tijdmachine-telefooncel genaamd TARDIS door de tijd en na elk seizoen wordt de Doctor geregenereerd en is er weer een nieuwe acteur die het personage mag spelen. Een aantal jaar geleden was dat voor het eerst een vrouw (Jodie Whittaker), in deze serie die al sinds 1963 bestaat. Van Ncuti weten we al langer dat hij de Doctor is: dat hebben we al kunnen zien in de kerstspecial die op 25 december 2023 verscheen. 

Doctor Who seizoen 14 kijken

Gatwa is bekend van Barbie en Sex Education, terwijl Millie Gibson als actrice wat minder bekend is, behalve van het zeer Britse Coronation Street. Over Brits gesproken: mensen in Groot-Britannië kunnen de afleveringen eerder al zien via de BBC iPlayer op 11 mei en een paar uur later op BBC One. En dus ook door Nederlanders die die zenders kunnen bereiken. Het lijkt er in ieder geval niet op dat BBC net als in 2015 de afleveringen legaal op BitTorrent zet.

Er wordt door de fans reikhalzend uitgekeken naar de twee afleveringen, waarin de tijdreizigers een angstaanjagend geheim tegenkomen dat de tijd al decennia bezighoudt. Meer dat dat is echter niet bekendgemaakt over de nieuwe avonturen van Doctor Who. Millie Gibson blijft niet lang aan in de serie, want na een seizoen wordt ze opgevolgd door actrice Varada Sethu, bekend van Jurassic World Dominion en Andor.

Lees meer over Disney Plus en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.