Twitch trekt de stekker uit de Prime Video Watch Party

©Amazon

Twitch trekt de stekker uit de Prime Video Watch Party
17 maart om 20:00

Twitch stopt met de Watch Party. Het streamingplatform voor gamers is van Amazon, waardoor het sinds een paar jaar een integratie aanbood waarmee je kon chatten op Twitch en tegelijkertijd samen op afstand iets kon kijken op Amazon Prime Video. Dat feestje is nu voorbij.

Het is een typische corona-uitvinding, die Watch Party. Zo kon je allebei vanuit je eigen huis tijdens een lockdown een serie of film kijken, zonder dat je eerst moest aftellen of ruzie kreeg wanneer iemand naar het toilet ging en niet had gezegd dat er even een pauze moest worden ingelast. Bij een Twitch Watch Party streamt één persoon een serie of film en andere mensen kunnen meechatten en meekijken. Dat betekent wel dat er maar één iemand kan hosten en dus de controle heeft over starten en stoppen.

Minder Twitch Watch Parties

Het was een goede oplossing en werd ook vrij veel gebruikt, maar Twitch merkte op dat het de laatste tijd minder en minder werd gebruikt. Hierop heeft het besloten om de dienst per 2 april 2024 offline te halen. Het heeft het best lang volgehouden, aangezien dit in 2020 werd uitgerold.  

Twitch laat weten: “We lanceerden Watch Parties in 2020 om streamers een manier te bieden om samen met hun community te genieten van Prime Video-content. Hoewel sommige streamers Watch Parties in hun streams hebben opgenomen, is het gebruik van Watch Parties op Twitch in de loop der jaren afgenomen. Daarom verwijderen we Watch Parties en investeren we deze middelen in andere functies.”

Amazon Prime

Welke functies het bedoeld en of er iets nieuws komt om op afstand te doen, dat is onbekend. Nu zal je echter weer terug moeten gaan naar aftellen als je samen op afstand iets wil kijken. Of gewoon naar elkaar toegaan als dat kan, want gelukkig is de tijd van lockdowns inmiddels jaren achter ons. Amazon Prime Video heeft momenteel een hit met de comedy Ricky Stanicky, naast dat het al jaren hoge ogen gooit met The Boys en Modern Love, waarvan ook een Nederlandse versie is gemaakt.

Lees meer over Amazon of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.