© Unsplash

Apple begint bijna met productie van nieuwe AirPods 4

Apple begint bijna met productie van nieuwe AirPods 4

18 maart om 16:46

Apple zou in mei beginnen met de productie van de nieuwe AirPods 4. De nieuwe doppen krijgen twee modellen, waarvan één werkt met ruisonderdrukking.

Beide varianten van de AirPods 3 krijgen een compleet nieuw ontwerp, beloven ingevoerde bronnen aan Bloomberg. Ze zouden beter in de oren van gebruikers blijven zitten en worden opgeladen via usb-c.

De aanwezigheid van ruisonderdrukking moet het voornaamste verschil zijn tussen de twee. Die functionaliteit beperkt Apple op dit moment nog tot de AirPods Pro, maar wordt met de komst van de AirPods 3 ook in de goedkopere doppen geïntegreerd.

De twee versies van de AirPods 3 moeten de tweede en derde generatie van de AirPods vervangen die Apple op dit moment nog verkoopt. Die kosten op dit moment respectievelijk 149 en 199 euro.

'In de herfst te koop'

Hoewel de productie nabij is, kan het nog wel even duren tot de oordoppen ook in de winkels liggen: volgens de bronnen anticipeert Apple een verkoopstart ergens in de herfst van dit jaar. Dat doet vermoeden dat Apple ze zal onthullen tijdens het jaarlijkse september-evenement waarbij de iPhone 16 centraal zal staan.

Dat is alsnog sneller dan een nieuwe versie van de AirPods Pro: bronnen vertelden onlangs dat de Pro-doppen dit jaar geen update krijgen, waardoor we ze op zijn vroegst pas in 2025 kunnen verwachten.

Lees meer over AirPods en abonneer op onze nieuwsbrief.