© Lego

Lego lanceert een Dungeons & Dragons-set en die is ontworpen door een Nederlander

Lego lanceert een Dungeons & Dragons-set en die is ontworpen door een Nederlander

19 maart - 20:29

Lego heeft een Dungeons & Dragons-set aangekondigd en die is ontworpen door de Nederlandse fan Lucas Bolt. Het is de eerste Dungeons & Dragons-set in de geschiedenis van Lego.

De Lego-set wordt uitgegeven om het 50-jarige bestaan van het populaire bordspel te vieren. Wizards of the Coast, de uitgever van Dungeons & Dragons, organiseerde voor de gelegenheid een wedstrijd waarin fans een ontwerp konden indienen. Meer dan 600 mensen deden mee.

Uiteindelijk koos Wizards of the Coast voor het ontwerp van de 32-jarige Amsterdammer Lucas Bolt. De Lego-fanaat bedacht een kasteelset die 3745 stukken telt, gebaseerd op het Dungeons & Dragons-thema. De set is net geen halve meter hoog, 30 centimeter breed en 37 centimeter lang en bevat een kerker, een toren en een taverne.

Ook worden er zes minifiguren geleverd en krijg je bouwstenen waarmee je een aantal monsters kan bouwen. De kers op de taart is een reusachtige rode draak die om de kasteeltoren gewikkeld kan worden.

Gemaakt om mee te spelen

Bij de set krijg je ook een 'avontuur op maat behorend bij de set'. In een persbericht zegt Lucas Bolt dat hij de set heeft ontworpen met speelbaarheid in gedachten. De set is om die reden voorzien van 'verschillende en routes om te verkennen', maar wat dat exact inhoudt, is niet bekend. 

Leden van Lego Insiders, het loyaliteitsprogramma van Lego, kunnen ook een Dungeons & Dragons avonturenboek verkrijgen. De digitale versie is gratis, de papieren versie kost 2.700 Insider punten. Dat zijn punten die je spaart wanneer je Lego aankoopt. Het boek kan ook gekocht worden bij D&D Beyond, het digitale platform van Dungeons & Dragons.

De prijs

De Dungeons & Dragons-set is volgens Lego vanaf 1 april beschikbaar in fysieke Lego-winkels en op de website van het bedrijf. Je betaalt er 359,99 euro voor. 

Lees meer over Lego, of blijf op de hoogte met de Bright Nieuwsbrief.