© Unsplash

Gerucht: Apple werkt aan nieuwe antireflectielaag voor iPhones

Gerucht: Apple werkt aan nieuwe antireflectielaag voor iPhones

20 maart - 13:44

Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe antireflectielaag voor iPhones. Wellicht zal de technologie pas volgend jaar klaar zijn.

Het gerucht is afkomstig van de account Instant Digital op het Chinese sociale netwerk Weibo. Instant Digital heeft in het verleden al accurate voorspellingen gedaan over iPhones. Volgens de account is de antireflectielaag ook ‘superhard’, waardoor het scherm van iPhones krasbestendiger moet worden.

Volgens Instant Digital investeert Apple forse bedragen in de technologie. De Weibo-gebruiker spreekt over een investering van ‘miljarden’ dollars. Instant Digital zegt dat de technologie wellicht nog niet klaar is voor de iPhone 16. Momenteel werken de partners in de toeleveringsketen van Apple er nog aan. Waarschijnlijk zal de laag pas aanwezig zijn in de iPhone 17, die in 2025 wordt uitgebracht.

Gorilla Glass

Het nieuwe materiaal klinkt een beetje als de nieuwste versie van Gorilla Glass, die geproduceerd wordt door glasfabrikant Corning. Het materiaal wordt gebruikt in de nieuwste Samsung Galaxy S24 Ultra en vermindert volgens Samsung de reflectie op het scherm met 75 procent. Ook beweert het bedrijf dat het materiaal vier keer krasbestendiger is dan de concurrentie. 

Huidige iPhones gebruiken een laag die Ceramic Shield heet. Ook deze technologie is ontwikkeld door Corning en wordt sinds 2020 gebruikt bij iPhones. Apple zeo toen dat Ceramic Shield een scherm vier keer beter tegen een val beschermt dan het materiaal dat voordien werd gebruikt.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.