©EpicGames

Je kunt nu zelf Lego-games maken in Fortnite en er geld mee verdienen

Je kunt nu zelf Lego-games maken in Fortnite en er geld mee verdienen

20 maart om 20:30
Laatste update: 20 maart om 21:56

Vanaf vandaag kan je binnen Fortnite zelf games maken met het Lego-thema. De tools zijn beschikbaar in zowel Fortnite Creative als de Unreal Editor voor Fortnite. Gebruikers die Lego-games maken, komen in aanmerking om er geld mee te verdienen met de Creator Economy, het verdienmodel voor makers binnen Fortnite.

Dat zei Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, tijdens de gameconferentie GDC in San Francisco. Er zijn echter wat beperkingen. Elk Lego-'eiland', de term die Fortnite gebruikt voor individuele levels, mag in Europa maximaal een PEGI-classificatie van 7 hebben. Dat betekent dat het spel geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar oud. In de VS geldt een minimumleeftijd van 10 jaar.

Nieuwe Lego-games in Fortnite

Epic Games kondigde tegelijkertijd ook drie nieuwe Lego-titels aan voor Fortnite, bovenop de bestaande drie. In de multiplayergame Prop Hunt spelen tot twaalf spelers een soort verstoppertje in een virtueel winkelcentrum.

Daarnaast is er Battle Arena, een spel gebaseerd op de Ninjago-franchise, waarin je andere spelers uit een arena probeert te duwen. Ten slotte brengt Fortnite Cat Island Adventure uit, een spel waar je zorg draagt voor een Lego-kat. 

De twee tools

De Fortnite Creative-modus is een speciale modus binnen Fortnite die spelers de vrijheid geeft om hun eigen unieke eilanden te creëren, spelmodi te ontwerpen en regels aan te passen. Spelers hebben toegang tot verschillende bouwmaterialen, wapens, voorwerpen en obstakels die ze kunnen gebruiken om hun eigen wereld te bouwen en spelervaringen te maken. 

De Unreal Editor voor Fortnite is een krachtigere tool dan de Creative-modus, die gebaseerd is op de Unreal Engine, de game-engine waarop Fortnite is gebouwd. Het stelt geavanceerde gebruikers en ontwikkelaars in staat om nog diepere aanpassingen en creaties te maken voor Fortnite, zoals complexe game-mechanismen, grafische effecten en meer gedetailleerde wereldbouw.

Epic Games kondigde vandaag ook aan dat het later dit jaar een eigen appwinkel voor Android en iOS lanceert.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.