© Fiat

Huh, elektrische Fiat 500e is binnenkort ook te koop als benzineauto?

Huh, elektrische Fiat 500e is binnenkort ook te koop als benzineauto?

20 maart - 21:16 Laatste update: 21:50

Fiat wil tegen 2030 volledig elektrisch gaan. Een van de auto’s die voor de overstap moeten zorgen, is de Fiat 500e, de elektrische versie van de iconische Fiat 500. Maar nu lijkt het erop dat eigenaar Stellantis toch nog niet klaar is om fossiele brandstoffen vaarwel te zeggen.

Begin maart zou Fiat aan leveranciers hebben gevraagd om de productie van de 500e in Turijn op te krikken naar 175.000 auto’s per jaar. Vorig jaar werden er slechts 77.260 geproduceerd. Dat meldt Automotive News Europe

Maar volgens de Italiaanse krant Il Corriere della Sera zullen die 100.000 extra auto’s geen EV’s zijn, maar benzineauto’s. Dat bevestigt ook Automotive News zelf, dat met bronnen met kennis van de zaak kon spreken. Fiat overweegt een benzine-500e te bouwen, omdat de vraag naar de 500e kleiner blijkt te zijn dan het bedrijf had gehoopt.

Fiat 500 verdwijnt uit Europa

De benzinevariant krijgt dezelfde motor als die in de Fiat Panda, een 1 liter met een vermogen van 70 pk. De auto zou vanaf eind 2025 of begin 2026 op de markt komen. De Italiaanse automaker heeft formeel echter nog niet aangekondigd dat het de benzinevariant gaat produceren. Het bedrijf maakt momenteel nog altijd een benzineversie van de oude Fiat 500. De nieuwe 500e zal de oorspronkelijke benzineversie in Europa vervangen. 

Italianen kopen weinig EV's

Elektrische auto's zijn in thuisland Italië niet populair. Momenteel is slechts vier procent van de verkochte nieuwe auto’s in het land elektrisch. Italië heeft daarmee een van de slechtst presterende EV-markten. De Italiaanse regering wil 930 miljoen euro investeren om consumenten aan te moedigen om voor een elektrische auto te kiezen. 

Lees meer over elektrisch rijden en mis niets met onze nieuwe app.