Skoda Auto

Deze betaalbare elektrische auto van Skoda verschijnt eerder dan je denkt

Deze betaalbare elektrische auto van Skoda verschijnt eerder dan je denkt

15 maart - 21:32 Laatste update: 21:34

Net als meerdere concurrenten werkt ook Skoda aan een elektrische auto die rond de 25.000 euro moet gaan kosten. De Skoda Epiq, zoals de nieuwe stads-SUV heet, wordt snel ontwikkeld voor productie.

De Tsjechische autofabrikant maakte vrijdag bekend dat het de Skoda Epiq al volgend jaar wil gaan produceren. Ook bracht het beelden naar buiten van een studiemodel. De elektrische SUV moet een prijskaartje krijgen van rond de 25.000 euro. "Veel auto voor een aantrekkelijke prijs", zegt Skoda-ceo Klaus Zellmer.

Daarmee doelt hij onder meer op de actieradius van 400 kilometer, de lengte van 4,10 meter en de maximale bagageruimte van 490 liter die de Epiq gaat bieden. Het zijn eigenschappen die de Epiq het kleinste model in Skoda's EV-aanbod tot nu toe maken. De Elroq, het eerstvolgende elektrische Skoda-model, is 4,5 meter lang.

Toch ruimte voor vijf personen

Vergis je niet in de compactheid van de EV, want je moet er toch vijf personen in kwijt kunnen. Verdere details over de Epiq houdt de fabrikant nog voor zich. Dat is best logisch, omdat er nog geen productieversie is.

Het studiemodel laat in ieder geval een EV zien met een strak ontwerp dat terugkomt in de T-vormige koplampen en de zwarte lijn onder de motorkap. Aan welke kant je de auto aan kunt sluiten op de laadpaal wordt nog niet duidelijk uit de beelden, al lijkt die volgens Autoweek aan de voorkant te zitten.

Meer automerken werken aan EV's van rond 25.000 euro, waaronder de Citroën ë-C3, de Tesla Model 2 en de Volkswagen ID.2. De laatste twee komen pas in 2026 op de markt.

Lees meer nieuws over elektrische auto's en mis niets met onze nieuwsbrief.