© Ferrari

De elektrische Ferrari krijgt unieke geluiden om 'emoties op te wekken'

De elektrische Ferrari krijgt unieke geluiden om 'emoties op te wekken'

20 maart - 22:14 Laatste update: 22:55

Ferrari brengt binnenkort zijn eerste elektrische auto uit. Het bedrijf zal de komende jaren steeds meer inzetten op elektrisch rijden. Maar één ding blijft altijd hetzelfde: Ferrari's moeten lekker klinken.

Dat zei Ferrari-ceo Benedetto Vigna in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC. Volgens de Italiaan moeten elektrische auto’s niet perse stil zijn. De EV’s van het merk krijgen daarom een 'kenmerkend geluid'.

Dat wordt niet zomaar een kunstmatig motorgeluid dat uit een speaker komt, zei Vigna aan CNBC. Wellicht vindt Ferrari een manier om het geluid van de elektromotor zelf te versterken. Veel is er echter nog niet bekend, behalve dat techneuten van Ferrari werken aan 'geluidssignaturen' voor de elektrische auto's. 

Inspelen op de emotie

De geluiden zullen volgens de topman 'emoties opwekken, die zullen wedijveren met de emoties die de beroemde verbrandingsmotoren voortbrengen'. "Als we het hebben over luxe auto’s zoals onze auto’s, hebben we het over de emotie die we aan onze klant kunnen overbrengen, dus we hebben het niet over functionele auto’s, zoals andere elektrische auto’s die je op de weg ziet", aldus Vigna. "We twijfelen er niet aan dat we onze klant een unieke ervaring kunnen bieden, omdat we de technologie op een unieke manier kunnen benutten."

Ferrari stapt over op elektrisch

Ferrari brengt eind volgend jaar zijn eerste volledig elektrische auto uit. Daarna zal de elektrificatie snel op gang komen bij het bedrijf. Tegen 2026 wil Ferrari dat 60 procent van zijn verkochte auto’s volledig elektrisch of hybride zijn. Vier jaar later wil het ‘volledig koolstofneutraal’ zijn. 

Het Italiaanse merk verkoopt al twee plug-inhybrides, de SF90 Stradale en de 296 GTB. Voor de volgende stap in het elektrificatieplan bouwt het bedrijf een nieuwe fabriek in Maranello, waar het hoofdkwartier van Ferrari gelegen is. Volgens Vigna zal de locatie rond juni klaar zijn. In de fabriek zullen elektromotoren, accupakketten en stroomomvormers worden geproduceerd. 

Lees meer over elektrisch rijden en mis niets met onze nieuwe app.