© Marvel

Bekijk hem hier: eerste trailer voor Marvel-game van maker Uncharted verschenen

Bekijk hem hier: eerste trailer voor Marvel-game van maker Uncharted verschenen

21 maart - 09:47 Laatste update: 09:48

Al jaren komen er details over naar buiten, maar nu zijn dan toch eindelijk de eerste beelden van de Marvel-game geregisseerd door Uncharted-maker Amy Hennig getoond. In Marvel 1943: Rise of Hydra volg je de avonturen van Captain America en Black Panther in de jaren ’40.

Mondjesmaat kwam er steeds nieuwe informatie over Hennigs volgende game naar buiten. In 2021 richtte ze een nieuwe studio op om het spel samen met Marvel te maken, waarna in september 2022 werd verklapt dat de titel tijdens de Tweede Wereldoorlog ging plaatsvinden.

Beelden hadden we alleen nog niet, tot deze week: de eerste trailer laat zien hoe Captain America en Black Panther lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het ziet er allemaal aardig filmisch uit, wat ook precies is wat je van Hennig kunt verwachten: de regisseur werkte met Uncharted aan games die aanvoelden als bioscoopfilms. Een toontje dat perfect kan passen bij het Marvel-universum.

Steeds meer Marvel-games

Marvel-helden zijn steeds vaker voer voor games. Spider-Man kreeg op de PlayStation 4 en 5 bijvoorbeeld al drie exclusieve games, terwijl gamestudio Eidos een leuk avonturenspel gebaseerd op de Guardians of the Galaxy maakte.

Marvel 1943: Rise of Hydra moet ergens in 2025 verschijnen.

Lees meer over Marvel en abonneer op onze nieuwsbrief.