Ikea introduceert spotgoedkope USB-C laders: de ‘Sjöss’

Ikea introduceert spotgoedkope USB-C laders: de ‘Sjöss’

21 maart - 13:40 Laatste update: 13:52

Wie een lekker betaalbare USB-C oplader zoekt, hoeft niet verder meer te kijken dan Ikea. Voor 6,99 euro heb je al de nieuwe Sjöss; een 30W lader. En dan kun je nog een softijsje halen ook!

Met de Sjöss zit Ikea ruim onder de gemiddelde prijs voor een degelijke USB-C lader, die toch al gauw een paar tientjes kost. Meestal krijg je dan ook een lager wattage dan die van Ikea’s basismodel. Voor 6,99 euro krijg je een 30W lader met één USB-C port. Daarnaast is er ook een model met 45W en twee poorten. Het wattage wordt dan wel verdeeld, als je beide ingangen tegelijk gebruikt, dus 22W. Deze versie kost 12,99 euro in de Nederlandse Ikea webwinkel.

Geschikt voor snelladen

Verder zijn de Sjöss USB-C laders compatibel met Power Delivery (PD 3.0), Quick Charge (QC4+) en Programmable Power Supply (PPS). In de praktijk betekent dit dat hij de meeste iPhones en Android-toestellen kan snelladen. Met de 45W heb je uiteraard het beste resultaat qua laadtijden.

Stickers

Oh, en voor dat lage bedrag krijg je ook nog een velletje gekleurde, ronde stickers. Daarmee kun je de USB-C lader onderscheiden in je huishouden of op het werk. Wel zo handig, want z’n witte design ziet er luxe uit maar is ook heel inwisselbaar.

Lees over energie en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.