© Unsplash

Reddit-baas onder vuur: 'Krijgt 200 miljoen, maar site draait op vrijwilligers'

Reddit-baas onder vuur: 'Krijgt 200 miljoen, maar site draait op vrijwilligers'

21 maart - 14:40

De CEO en oprichter van Reddit wordt bekritiseerd op zijn eigen website, omdat hij bij de beursgang van het bedrijf een compensatie van 193 miljoen dollar ontvangt. Dat terwijl de site voor een groot deel draait op onbetaalde vrijwilligers.

De kritiek op topman Steve Huffman heeft de voorpagina van Reddit inmiddels bereikt: Reddit-pagina’s zoals Technology en Nottheonion verwijzen uitgebreid naar de flinke smak geld die hij op het punt staat te ontvangen.

Reddit bestaat uit honderden kleine fora waar mensen over van alles kunnen discussiëren. Ieder forum wordt door een groep vrijwilligers beheerd. Het compensatiepakket voor Huffman wordt daarom als oneerlijk gezien: hij zou dat geld immers verdienen met behulp van onbetaalde hulp.

Nieuwssite Quartz heeft uitgezocht hoe de compensatie van Huffman zich verhoudt tot die van andere techbazen toen hun bedrijven naar de beurs gingen. Daaruit blijkt dat de Reddit-CEO meer geld ontvangt dan de bazen van Facebook, Snapchat en Pinterest bij elkaar opgeteld.

Reddit gaat op donderdagmiddag naar de beurs toe. Met die beursgang hoopt het bedrijf 685 miljoen euro binnen te halen. Het bedrijf draait op dit moment nog verlies.

Vaker in opspraak

Dit is niet de eerste keer dat Huffmans keuzes controversieel zijn. Afgelopen jaar kondigde hij aan dat appbouwers voortaan geld moesten betalen als hun software met Reddit wil communiceren. Dat leidde tot grote protesten op de site, waar meerdere fora dagenlang op slot werden gezet door vrijwilligers.

Lees meer over Reddit en abonneer op onze nieuwsbrief.