©Samsung

Samsung gelooft in succes slimme ring: '400.000 stuks in de maak'

Samsung gelooft in succes slimme ring: '400.000 stuks in de maak'

12 maart - 11:18 Laatste update: 12:40

Niet alleen Apple voegt met de Vision Pro dit jaar een heel nieuw product aan zijn line-up toe, maar ook Samsung lijkt alle vertrouwen te hebben in zijn nieuwe Galaxy Ring.

Samsung zou dermate in het succes van zijn slimme ring geloven, dat er 400.000 stuks worden geproduceerd. Dat blijkt uit een verslag van The Elec. De productie start in mei, waarna je de ring in de zomer kunt kopen.

Mocht de vraag dan alsnog het aanbod overstijgen, kan Samsung vlot meer ringen maken. Het is namelijk maar een klein apparaatje en er is geen tekort aan onderdelen.

Niet alle functies bij launch

Wel is het waarschijnlijk dat de slimme ring bij de launch enkele functies mist. Samsung zou wat meer tijd nodig hebben om certificatie te krijgen voor onder andere het maken van een hartfilmpje en bloeddrukmeting.

Wat je exact met de Galaxy Ring kunt doen, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk kun je met de ring je gezondheid en activiteiten meten, maar ook je smartphone besturen. Wel bevestigd is dat de ring in negen verschillende maten verkrijgbaar zal zijn, in de kleuren goud, zilver en zwart. De ring kun je tot negen dagen lang dragen zonder op te hoeven laden.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor Android of iOS