©Unsplash

Apple bedenkt zich en schrapt een ambitieus plan voor de Apple Watch

Apple bedenkt zich en schrapt een ambitieus plan voor de Apple Watch

22 maart - 19:40

LG lijkt opgelucht adem te kunnen halen: Apple komt terug op zijn plan om zelf de schermen voor de Apple Watch te gaan produceren. Apple zou de stekker uit dit grote project hebben getrokken.

Na ruim een jaar onderzoek zou Apple hebben geconcludeerd dat het niet haalbaar is om de schermpjes van de smartwatch zelf te produceren. Het zou toch te duur en ingewikkeld zijn om de microLED-schermen binnen Apple te maken. Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen met kennis van de plannen.

Intern zou Apple de teams die zich bezighielden met de schermpjes voor de Apple Watch gaan reorganiseren. Dit gaat volgens Bloomberg mogelijk ten koste van 'enkele tientallen' banen in de VS en Azië.

De schermpjes zouden mogelijk dit jaar al worden toegepast in nieuwe Apple Watches. Het bedrijf begon bewust met een klein schermformaat, omdat microLED vrij duur is om te maken. Daarna zouden de iPhone, iPad en op termijn ook Macs volgen. Apple geeft geen commentaar op de kwestie.

Goed nieuws voor LG?

Dat het plan nu toch de prullenbak in lijkt te gaan, is goed nieuws voor de beeldscherm-tak van LG. Die haalt namelijk maar liefst 36 procent van de omzet uit verkopen aan Apple en die zou wegvallen als de productieplannen van Apple wel waren doorgegaan.

MicroLED wordt gezien als de opvolger van oled. Net als die technologie biedt microLED hoge contrastwaarden en levendige kleuren, maar dan met hogere helderheid en geen inbrandgevaar.

Lees meer nieuws over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.