©Unsplash

Deze toffe AI-functie komt naar WhatsApp

Deze toffe AI-functie komt naar WhatsApp

22 maart - 21:19 Laatste update: 21:21

WhatsApp krijgt binnenkort nieuwe AI-functies die helpen bij het bewerken van foto's. De functies moeten met een aankomende update geïntroduceerd worden in de berichtendienst van Meta.

Het gaat om drie nieuwe mogelijkheden die gebruikmaken van generatieve AI, meldt WABetaInfo. Met de backdrop-functie moet het mogelijk worden om achtergronden te maken met tekst-to-image-AI, een soortgelijke techniek die je ook vindt in Adobe Firefly, het AI-systeem dat onder meer in Photoshop is te gebruiken. Een woord typen en dat in beeld zien veranderen op WhatsApp lijkt dus dichterbij dan je denkt.

Stijl van foto veranderen

De tweede restyle-functie biedt de mogelijkheid om de stijl van je foto te veranderen, terwijl je met de derde expand-feature kleine afbeeldingen kan vergroten. Zo’n functie is ook al aanwezig in Canva en Adobe Photoshop.

De nieuwe AI-tools zullen naar verluidt worden weergegeven met een nieuw icoontje in de vorm van sterretjes. Deze komt onder dezelfde knop te zitten waar je nu de bijsnijd- en sticker-functies kunt kiezen.

AI-stickers

Meta heeft AI eerder al aangekondigd dat ook Facebook en Instagram meerdere nieuwe AI-functies krijgen. Voor WhatsApp werd onlangs een AI-functie om stickers te maken uitgerold. Daarmee maak je met tekstprompts in een paar seconden unieke stickers, maar de functie is nog in Nederland beschikbaar.

Wanneer de update met de nieuwe fotofuncties precies verschijnt voor WhatsApp, is nog niet bekend. De features zijn ontdekt in een nieuwe testversie van WhatsApp voor Android, maar bètatesters kunnen er via het Google Play Beta-programma momenteel nog niet mee aan de slag. 

Mis geen belangrijk tech-nieuws: volg ons WhatsApp-kanaal.