©Saunderverse

Stinkende stylus van de Samsung Galaxy S24 Ultra? Dit is er aan de hand

Stinkende stylus van de Samsung Galaxy S24 Ultra? Dit is er aan de hand

22 maart om 21:57

Heb je al eens aan de stylus van de Samsung Galaxy S24 Ultra geroken? Die nieuwe S Pen blijkt namelijk nogal te stinken, en wel om deze reden.

Eerder deze week doken op Reddit nogal vreemde berichten op van Galaxy S24 Ultra-eigenaren. Zij vinden de stylus van hun nieuwe smartphone nogal stinken. De vraag 'Waarom stinkt mijn S Pen zo erg?' leidde al snel tot talloze reacties. "Ik rook net aan de mijne uit nieuwsgierigheid en ja, het ruikt naar verbrand plastic", luidt een van de comments.

Heb je inmiddels ook aan je S Pen geroken en maak je je zorgen? Dat is niet nodig, want SamMobile weet de oorzaak. De stylus berg je op in de behuizing van de telefoon en de hitte die het apparaat produceert warmt de pen ook op. Daar komt de stank, vergelijkbaar met de geur die je in de auto ruikt als deze uren in de zon heeft gestaan, vandaan. Naarmate het materiaal afkoelt neemt de geur ook af.

Een moderator van Samsung noemt op het forum van het bedrijf dezelfde oorzaak: "De S Pen zit vlakbij telefooncomponenten en die genereren tijdens het gebruik warmte en zorgen ervoor dat het plastic opwarmt." Volgens Samsung is dat normaal en vormt het geen bedreiging voor de werking van de stylus.

Test het zelf

Heb je nog niet geroken en wil je het toch even testen? Deze tip van The Verge helpt daar een handje bij. Ze speelden de free roam-modus van Pocket City twintig minuten lang op de S24 Ultra om het apparaat goed op te laten warmen. Daarna even ruiken aan de S Pen en warempel: ook zij constateren dat hij wel erg naar verbrand plastic ruikt. Gelukkig hoe je je er als S24 Ultra-eigenaar dus geen grote zorgen over te maken. Gewoon laten even laten afkoelen.

Lees meer nieuws over Samsung en abonneer op onze nieuwsbrief.