©Samsung

Samsung verandert de manier waarop zijn telefoons updates krijgen: goed nieuws?

Samsung verandert de manier waarop zijn telefoons updates krijgen: goed nieuws?

22 maart om 20:36
Laatste update: 22 maart om 20:49

Ruim acht jaar heeft het geduurd, maar Samsung gaat dan toch overstag: zijn smartphones krijgen eindelijk de naadloze firmware-updates voor Android.

De functie waarmee smartphones nieuwe firmware op de achtergrond installeert terwijl je gewoon bezig bent op je telefoon, bestaat al sinds 2016. Vrijwel elke fabrikant van Android-smartphones heeft de updatewijze sindsdien omarmd, behalve Samsung. Waarom weet niemand, maar er komt nu in ieder geval verandering in.

De nieuwe Samsung Galaxy A55 is volgens SamMobile de eerste telefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant die gebruikmaakt van naadloze updates. Bij het updaten krijg je een 'download en installeer'-melding. De statusbalk wordt in tweeën gesplitst zodat je kunt zien hoe de voortgang van de update verloopt. Wanneer deze klaar is, krijg je een knop te zien waarmee je de telefoon opnieuw kunt opstarten.

Nog niet op eerdere Samsung-telefoons

Heb je een wat oudere Galaxy-smartphone? Dan profiteer je waarschijnlijk niet van het nieuwe updatebeleid. Normaal gesproken wordt de functie namelijk al ingesteld voordat het apparaat in de winkel ligt.

Voor kersverse eigenaren van een Samsung-smartphone is deze aanpassing uiteraard goed nieuws. Het lijkt logisch dat ook andere Galaxy-modellen die hierna op de markt komen ook de naadloze updates krijgen.

Lees meer over Samsung en abonneer op onze nieuwsbrief.