©Greco-Geneve

Dit luxe horloge van 1 miljoen euro is gemaakt van een asteroïde

Dit luxe horloge van 1 miljoen euro is gemaakt van een asteroïde

24 maart - 20:00

Luxe horloges zijn meestal gemaakt met goud en diamanten, maar er is nu een 1 miljoen euro kostend armklokje dat van een andere grondstof komt: een asteroïde. Het mag dan een prijzige gadget zijn: hij lijkt in de verste verten niet op de gemiddelde Rolex. Meer op de Rolex van Fred Flintstone.

Het horloge is gemaakt door Greco-Genève en heet de Asteroid Watch. Het is gemaakt met een planetoïde uit een asteroïdegordel die crashte in Argentinië. Het merk laat weten dat het sinds er in 1969 een man op de maan stond “wist dat het de kracht had om te flirten met wat buitengewoon is”. 

Asteroid Watch

Het is zeker een ongewoon horloge dat wel opvalt met zijn bonkige uiterlijk: er is een stuk uit de asteroïde gehaald in zijn originele staat. “De asteroïde is een hemellichaam dat ons de tijd op aarde vertelt. Dit is geen werelddebuut, maar een galaxiaal debuut,” prijst het merk het horloge.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GRECO-Geneve (@greco_geneve)

Op de witgouden achtergrond van dit horloge zijn wat hiërogliefen gegraveerd: dat is niet een boodschap van buitenaards leven. Het is een referentie die door de makers werd gedaan naar de film Predator (over commando’s die in de jungle worden opgejaagd door een buitenaards wezen). Ook is het horloge voorzien van fluorescerende verf die tot leven komt wanneer het onder uv-licht wordt gehouden. We zijn vooral benieuwd hoeveel dit stuk steen weegt, maar dat is vooralsnog onbekend. In een asteroïde kun je doorgaans naast steen ook allerlei metalen tegenkomen, waardoor ze meestal niet heel licht zijn.

Meer over gadgets en ontvang de Bright Nieuwsbrief.