Presto! 'iPhone-updates worden binnenkort al in de verpakking uitgevoerd'

Presto! 'iPhone-updates worden binnenkort al in de verpakking uitgevoerd'

25 maart - 14:54 Laatste update: 19:03

Het gerucht dat Apple de techniek uittestte bestond al langer, maar volgens Bloomberg gaat het vanaf april in de VS uitgerold worden: Apple’s nieuwe Presto-systeem. Daarmee worden nieuwe iPhones in de winkel geüpdatet zonder ze uit de verpakking te halen. De koper kan thuis dan gelijk aan de slag!

Nu is het nog zo dat nieuwe iPhones in de fabriek geïnstalleerd worden met de recentste update. Het kan dan echter maanden duren voordat ze in de handen van een gebruiker terechtkomen. Meestal moet je dan ook wat tijd vrijmaken voor je nieuwe iPhone omdat hij een flinke update binnenhaalt.

Updaten zonder het doosje te openen

Het Presto-systeem van Apple verandert dat, zo meldt Mark Gurman in zijn Bloomberg-nieuwsbrief. Hij beschrijft het systeem als een metalen paneel dat onder andere MagSafe kan gebruiken. Medewerkers kunnen zelf de iPhone-verpakkingen erop leggen om de update uit te voeren. Met Presto wordt de smartphone vanbinnen aangezet en weer uitgezet nadat de laatste update geïnstalleerd is.

Apple zou het systeem vorig jaar hebben uitgetest bij een aantal winkels in Amerika. Nu moet Presto klaar zijn om vanaf april uitgerold te worden. Aan het begin van de zomer moeten alle Apple-winkels in de Verenigde Staten met Presto kunnen werken.

Wanneer komt Presto naar Nederland?

Bloomberg noemt nog niet wanneer het wordt doorgevoerd in andere landen en Apple heeft ook nog niet gereageerd op het gerucht. Het zijn drukke tijden voor het concern, want ze liggen in de clinch met de Amerikaanse overheid én de Europese Unie.

Lees meer over Apple en abonneer je op onze nieuwsbrief.