© Unsplash

Weer een verandering voor iPhone 16 uitgelekt

Weer een verandering voor iPhone 16 uitgelekt

20 maart - 15:35 Laatste update: 19:34

Alle vier de iPhone 16's zouden dunnere schermranden krijgen. Dat moet het onder andere mogelijk maken om grotere schermen te plaatsen.

Er wordt verwacht dat twee modellen, de iPhone 16 Pro en Pro Max, een groter scherm krijgen dan hun voorgangers. De Pro krijgt een scherm van 6,3 inch, de Pro Max een van 6,9 inch. Om dat mogelijk te maken, werkt Apple aan nieuwe bezels. Dat blijkt uit een rapport van de Koreaanse website Sisa Journal-e, die met bronnen binnen de industrie kon praten. 

Apple zal gebruikmaken van een nieuwe technologie, genaamd Border Reduction Structure (BRS), die dunnere bezels mogelijk maakt zonder dat de structuur van de iPhone wordt aangetast. Niet enkel de Pro en Pro Max krijgen dunnere bezels. Ook de andere twee iPhonemodellen, de standaardversie en de iPhone 16 Plus, worden uitgerust met BRS. Sisa Journael-e zegt echter dat deze twee modellen geen groter scherm krijgen. Dat betekent dus dat de iPhone 16 en de iPhone 16 Plus mogelijk iets kleiner worden dan hun voorgangers.

Face ID onder het scherm

Volgens Sisa Journal-e zal bij de volgende iPhone ook de infraroodcamera en sensor die gebruikt wordt voor Face ID onder het scherm verdwijnen. Dat zou al vanaf 2026 kunnen gebeuren. De iPhone 16 krijgt deze technologie dus wellicht niet.

Later moet ook de selfiecamera achter het glas verdwijnen. Dat is volgens Sisa Journal-e echter moeilijker te verwezenlijken. De Koreaanse publicatie zegt dat dit pas in 2026, 2027 of later zal gebeuren. 

Lees meer nieuws over de iPhone en abonneer je op onze nieuwsbrief.