© Scott Ju-Yan

Wat als je met een Mac Studio en iPad een nieuwe Macintosh bouwt?

Wat als je met een Mac Studio en iPad een nieuwe Macintosh bouwt?

25 maart - 15:11

Al jaren dromen Apple-fans van een Mac met een touchscreen. In de meeste gevallen wordt daarbij gedacht aan een MacBook, maar wat als Apple zijn eerste desktopcomputer in een aanraakvriendelijke machine zou veranderen?

YouTuber Scott Yu-Jan ontwierp de Macintosh Studio: een iPad-houder in de vorm van een oude Macintosh, die je bovenop je Mac Studio kunt plaatsen. Het was vooral bedoeld als een handige manier om je iPad op je bureau neer te zetten, maar later bleek de gadget nog meer handige functies te hebben.

Door het scherm van je Mac naar de iPad te spiegelen, transformeert het geheel in een kleine, zelfstandige all-in-one-computer. Aan de zijkant zit een uitschuifbare houder voor een koptelefoon, terwijl je achterin externe harde schijven stopt om met de Mac te verbinden.

Ook leuk: de iPad-houder past ook precies op de Mac Mini - de breedte en diepte daarvan zijn immers identiek aan de Mac Studio. Yu-Jan heeft bestanden voor 3D-printers beschikbaar gesteld zodat je het accessoire zelf ook kunt maken, al heb je een betaald YouTube-abonnement op zijn account nodig om daar bij te kunnen.

Een MacBook zonder scherm

Een maand geleden was een andere YouTuber ook creatief met de Mac: hij hakte toen het scherm van de bovenkant, zodat hij een computer had die perfect samenwerkte met de Apple Vision Pro. Je hebt immers geen scherm nodig als een headset overal het beeld kan projecteren.

Lees meer over Apple en abonneer op onze nieuwsbrief.