©Pexels

Waarom je dit aanbod voor een gratis Telegram-abonnement niet moet accepteren

Waarom je dit aanbod voor een gratis Telegram-abonnement niet moet accepteren

26 maart - 13:43

Telegram biedt sommige gebruikers een gratis Premium-abonnement aan, maar daarvoor moet je wel je telefoonnummer uitlenen.

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: Telegram biedt een klein deel van zijn gebruikers een gratis abonnement op Telegram Premium aan. Zo'n abonnement kost normaal 5,49 euro per maand en geeft je extra functies binnen de app.

Voor zo'n gratis abonnement wordt alleen wel wat terugverwacht. Telegram noemt het 'Premium for SMS', want je moet toestemming geven om je telefoonnummer uit te lenen om inlogcodes te versturen.

100 sms'jes per maand

Het versturen van deze sms'jes kost Telegram blijkbaar teveel geld, dus worden gebruikers gevraagd om het te doen. Ga je akkoord, dan worden er honderd sms'jes per maand vanaf je telefoon verstuurd.

Problematisch is dat alle gebruikers die een sms'je van je krijgen, jouw telefoonnummer kunnen zien en dus ook iets terug kunnen sturen. In de voorwaarden zegt Telegram niet aansprakelijk te zijn voor enig ongemak, intimidatie of schade die hieruit voort komt. 

Lees meer over Telegram, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.