©PhilipsHue

Philips Hue-app op Samsung-tv's gaat veranderen: dit kost het nieuwe abonnement

Philips Hue-app op Samsung-tv's gaat veranderen: dit kost het nieuwe abonnement

26 maart - 19:38 Laatste update: 19:43

De speciale app van Philips Hue voor televisies van Samsung was een van de meest opvallende tv-apps tot nu toe, vanwege de nogal grote prijs. De Hue Sync TV-app kost als eenmalige aankoop maar liefst 130 dollar. Maar er komt binnenkort ook een nieuw abonnement, waarbij je een klein bedrag per maand betaalt.

Met de Hue Sync TV-app kun je de lampen automatisch synchroniseren zodat de kleuren overeenkomen met het beeld op de televisie. De app is beschikbaar op Samsung QLED-tv’s vanaf de 2022-modellen en de eenmalige aankoop is nogal prijzig: 129,99 euro. Binnenkort krijgen gebruikers in plaats daarvan een mogelijkheid om een abonnement te nemen. 

De Philips Hue-app voor Samsung QLED-tv’s kost met dat abonnement 2,99 euro per maand. Daarmee werkt de app op maximaal 3 Samsung-tv’s in hetzelfde huishouden.

Meer verbeteringen

De Hue Sync TV-app krijgt ook betere muzieksynchronisatie met de nieuwe muziekmodus. In plaats van het tv-beeld te analyseren, reageren de Philips Hue-lampen dan op het geluid van de televisie. De muziekmodus werkt met alle muziek die op de tv wordt afgespeeld.

Door een verbeterde integratie met Samsung SmartThing zijn de instellingen voor de Hue-synchronisatie behalve via het tv-menu straks ook via de SmartThings-app mogelijk, wat een stuk gebruiksvriendelijker is.

De update met de vernieuwingen wordt binnenkort uitgerold voor nieuwe Samsung QLED-tv’s uit 2024, later dit jaar gevolgd door tv-modellen uit 2022 en 2023.

Kijk ook onze review van de Hue Sync TV-app.

Lees meer over Philips Hue en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.