©Hue

Philips Hue is in de war - je lampen staan misschien dus wél aan

Philips Hue is in de war - je lampen staan misschien dus wél aan

11 maart - 22:02

Voor wie heeft gemerkt dat er informatie ontbreekt bij het openen van de app van Philips Hue: geen zorgen, er is niets aan de hand met je slimme lampen. Of het een bug is of een 'feature' van de vernieuwde Hue-app, dat is nog niet duidelijk. Wel lijkt het voorlopig alleen bij de iPhone-app van Philips Hue te gebeuren.

Specifiek draait het om een functie die meteen na het openen van de Philips Hue-app aangeeft hoeveel lampen er precies zijn ingeschakeld. Dat is vrij belangrijke informatie voor iedere gebruiker. Voorheen zag je dit staan op het startscherm, met per kamer meldingen als "Alle lampen staan aan" of "2 lampen zijn aan".

De wijziging lijkt nog alleen te zijn doorgevoerd op de iOS-app. De verandering is opgetreden bij een nieuwe update. Of Android-gebruikers vroeg of laat dezelfde verandering krijgen, is nog afwachten.

Update skippen

Een oplettende Hue-gebruiker merkte de wijziging als eerste op en deelde deze op Hueblog. Daar werd het al snel bevestigd door andere gebruikers van Philips Hue. Bovendien lieten ze weten dat ze de nu ontbrekende informatie juist erg nuttig vonden. De boosdoener lijkt vooralsnog dus de laatste iOS-app-update, versie 5.12.0, die op 6 maart arriveerde met 'diverse bugfixes en stabiliteitsverbeteringen'.

Zo zag de iOS-app van Philips Hue er voorheen uit:

Als je deze update nog kunt negeren, dan kun je dit beter doen. Philips Hue-maker Signify heeft nog niet gereageerd op de klachten, waardoor het nog niet duidelijk is of de functie in de toekomst zal terugkeren.

De nieuwe versie van Hue-app op de iPhone:

Lees meer over Philips Hue en mis niets met onze nieuwsbrief.