MOEVS lanceert niet één, maar twee elektrische fietsen

© MOEVS

MOEVS lanceert niet één, maar twee elektrische fietsen
27 maart om 15:01
Laatste update: 28 maart om 01:17

Het Eindhovense MOEVS lanceert vandaag twee elektrische fietsen, de First One en de Second One. Het zijn de eerste e-bikes van het bedrijf, dat tot nu toe enkel voertuigen van andere merken verkocht.

MOEVS werd zes jaar geleden opgericht als retailer van elektrische stadsvoertuigen. Intussen verkoopt het bedrijf e-bikes van een tiental merken, maar ook e-scooters en e-steps van verschillende merken en zelfs microcars van Birò.

Het lanceert nu voor het eerst twee eigen voertuigen. De twee e-bikes van het bedrijf kunnen vanaf vandaag vooruitbesteld worden op de website van MOEVS. Beide modellen kosten 2.699 euro, maar de eerste 150 exemplaren zijn te koop voor 1.999 euro. Het doel is naar eigen zeggen om een e-bike te verkopen die zich tussen het instap- en high-end-segment bevindt.

Actieradius tot 80 kilometer

Beide elektrische fietsen zijn uitgerust met een motor die 250W aan vermogen levert. Een verwijderbare accu van 360Wh moet zorgen voor een actieradius tot 80 kilometer. De fietsen zijn ook uitgerust met ingebouwde LED-lichten, een LED-display, hydraulische remmen en 29 inch banden. Het frame bestaat uit aluminium.

De First One is te koop in de drie kleuren Onyx (zwart), Rock (grijs) en Midnight (diepblauw). De Second One is te koop in Onyx, Rock en Celadon (groengrijs). Beide modellen zijn bedoeld om in de stad te rijden.

Lees meer over e-bikes, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.