Google gooit het over een andere boeg met de Pixel 9-smartphones

©91mobiles

Google gooit het over een andere boeg met de Pixel 9-smartphones

Apple heeft al jaren een Pro Max-model van de iPhone en Google zou binnenkort dat voorbeeld volgen met een nieuwe Pro XL-variant van de Pixel 9.

Google wil dit jaar drie Pixel 9-modellen lanceren, melden OnLeaks en 91mobiles. Naast de Pixel 9 en 9 Pro komt er dan ook een Pro XL, met een scherm van 6,5 inch. De Pixel 9 Pro krijgt volgens de site een 6,1 inch scherm, wat flink kleiner is dan de Pixel 8 Pro (6,7 inch). De normale Pixel 9 krijgt ook een kleiner scherm dan de voorganger: 6,03 inch in plaats van 6,2.

OnLeaks heeft ook de eerste renders van de normale Pixel 9 gedeeld, waarop het nieuwe ontwerp te zien is. De opvallendste verandering is dat de camerastrook op de achterkant van het toestel niet langer over de hele breedte doorloopt, zoals bij de Google Pixels van de afgelopen jaren. In plaats daarvan heeft het cameraeiland een ovale vorm.

De punchhole voor de selfiecamera zit in het midden van de bovenkant van het scherm en de aan/uit-knoppen zitten net als bij de Pixel 8 aan de rechterkant. De Pixel 9 krijgt ook draadloos opladen met de Qi2-standaard tot 15 W.

Mogelijk kondigt Google de nieuwe Pixel 9-telefoons in mei aan tijdens zijn jaarlijkse I/O-event. Ze komen dan pas in de tweede helft van het jaar op de markt.  

Lees meer smartphone-nieuws en blijf op de hoogte met onze nieuwe Bright-app.