Bevestigd: LinkedIn wil zijn eigen TikTok-video’s

Bevestigd: LinkedIn wil zijn eigen TikTok-video’s

28 maart - 11:00

Precies waar de professionele wereld op zit te wachten: TikTok-achtige video’s op LinkedIn! Eigenaar Microsoft heeft bevestigd aan TechCrunch dat ze experimenteren met de nieuwe functie. Er zijn ook al beelden van hoe dat er mogelijk uit gaat zien.

Een select aantal LinkedIn-gebruikers heeft nu toegang tot het kijken en maken van korte video’s die verticaal zijn geschoten. Ze staan in de testversie bovenaan je algemene LinkedIn-feed en je kunt een hele feed krijgen via een nieuw video-icoontje. Het werkt net als TikTok in dat je verticaal door de video’s heen kunt scrollen. Naast korte verticale video's kijkt LinkedIn ook of ze binnenkort games kunnen toevoegen aan het platform.

Austin Null van influencerbureau McKinney, is een van de testpersonen en heeft een video gemaakt van hoe de functie eruitziet. Die kun je op zijn kanaal bekijken

Beter goed gejat…

Echt origineel is het natuurlijk niet van LinkedIn. YouTube, Instagram, Snapchat en Netflix volgden TikTok al met hun eigen shortform video’s, met wisselende resultaten. LinkedIn heeft ook niet het meeste succes met social media-ideeën kopiëren. In 2020 lanceerden ze hun eigen Stories in de LinkedIn-app, maar door gebrek aan interesse werd er nog datzelfde jaar de stekker uitgetrokken.

Tegelijkertijd zijn er diverse coaches en zakelijke adviseurs die via TikTok al succes hebben met hun video’s. Die hebben vast wel oren naar korte verticale video’s op het meer op professionals gerichte platform. Filmpjes zijn overigens al populair op LinkedIn maar dan in lange vorm en horizontaal geschoten.

Of en wanneer de functie volledig beschikbaar komt op LinkedIn is nog niet bekend.

Lees meer over TikTok of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over: