TikTok wil nu ook op Instagram lijken: foto-app in de maak

©Unsplash

TikTok wil nu ook op Instagram lijken: foto-app in de maak
12 maart om 09:23
Laatste update: 12 maart om 12:42

Instagram heeft veel functies van TikTok overgenomen, maar nu lijkt TikTok-eigenaar ByteDance de kaarten om te draaien door met een eigen foto-app te komen.

De foto-app van TikTok is nog niet officieel aangekondigd, maar website TheSpAndroid vond in de code van TikTok meerdere verwijzingen naar een nieuwe TikTok Photos-app.

Veel TikTok-gebruikers uploaden foto's naar de app, die dan tussen de video's door getoond worden. Mogelijk gebeurt dat zoveel, dat TikTok heeft besloten om er een losse app voor te maken. Dan kan de focus van TikTok op video blijven.

Icoontje al klaar

De ontwikkeling van de app lijkt in een vergevorderd stadium te zijn, want er is zelfs al een icoontje gevonden. Het logo voor de nieuwe app gebruikt dezelfde kleuren als het TikTok-logo, maar dan met een focus op de letter 'P'.

Met een eigen foto-app zou TikTok nog steviger tegenover Instagram komen te staan. Instagram heeft de afgelopen jaren, geïnspireerd door TikTok, juist een draai naar video gemaakt. TikTok zou met een app waarin alles draait om foto's, zich weer kunnen onderscheiden.

Lees meer over TikTok, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS of Android.