©Hyundai

Honden hadden de hoofdrol deze 1 april

Honden hadden de hoofdrol deze 1 april

1 april - 22:34

Als je als autofabrikant de kans krijgt om zowel de aandacht te trekken met een goede 1 aprilgrap als tegelijkertijd sympathie te winnen door schattige honden erbij te betrekken, laat je zo'n kans toch niet liggen? Niet één maar twee automerken hebben zich deze 1 april laten inspireren door viervoeters.

We zetten al een aantal leuke 1 april-grappen uit Nederland op een rij, maar in de stroom grappen door grote internationale bedrijven viel ook iets op: honden speelden een opvallend grote rol deze 1 april. Twee grote autofabrikanten gebruikten viervoeters in hun grappen. 

Mercedes Bark Assist

Naast spraakassistentie zal je volgens Mercedes binnenkort ook je honden in de auto kunnen laten communiceren met het boordsysteem. Zo kan je hond hiermee verzoeken indienen om verzorgd te worden of om muziek aan te vragen. Hoewel niet overtuigend, hoopt de Duitse autofabrikant duidelijk dat dit filmpje viraal gaat. Vooruit, we zullen even een pootje meehelpen:

@mercedesbenz

Get ready for a game changer: The MBUX Bark Assist. The first voice assistant system that can understand dogs. Only available on April 1st. Note to all animal friends and lovers: Mercedes-Benz has ensured the well-being of the dogs in this campaign.

♬ original sound - Mercedes-Benz

Hyundai Dogbility

In tegenstelling tot Mercedes is Hyundai van mening dat honden hun eigen auto verdienen - geheel op maat gemaakt, welteverstaan. Zo zou je hond de motor kunnen starten door de neus tegen een sensor te houden om vervolgens met de poten aan het stuur rond te rijden. De bijbehorende webpagina gaat op overtuigende wijze in op alle functies.

Hyundai Dogbility

Amazon Alexa Dog Mode

Hoewel geen automerk, valt op hoe Amazon ook graag in het thema van honden blijft. Het bedrijf kondigde in het Verenigd Koninkrijk en Ierland een 'primeur' aan: een nieuwe functie om hondenblaffen te begrijpen. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten verbonden te houden met hun geliefden, dus waarom zou dat stoppen bij menselijke interactie?", aldus Amazon.

"We erkenen het belang van het begrijpen van de behoeften van onze honden, maar deze kunnen vaak verloren gaan bij de 'vertaling'. De nieuwe Dog Mode van Alexa hoopt deze kloof te overbruggen, met een reactie die uw hond zal begrijpen en die is afgestemd op de emoties die worden uitgedrukt in hun geblaf", aldus een woordvoerder van Amazon tegen Britse media.

Lees meer auto-nieuws en abonneer je op onze nieuwsbrief.