©Unsplash

Google vergeet alle vieze websites die je hebt bezocht

Google vergeet alle vieze websites die je hebt bezocht

2 april - 14:00

Om onder een rechtszaak uit te komen, zal Google toch een deel van de data weggooien die het bedrijf heeft verzameld via de Incognito-modus van webbrowser Chrome. Eerder zei het bedrijf dat dit niet mogelijk was.

Google verzamelde data van gebruikers die via de Incognito-modus websites bezochten en daarom werd het bedrijf aangeklaagd. Google gaat nu een deel van deze verzamelde data verwijderen.

Specifiek gaat het om data van mensen die niet ingelogd waren met hun Google-account en via de Incognito-modus websites bezochten waar advertenties of een trackingcode van Google te vinden zijn.

Tegenover website Ars Technica stelt een woordvoerder van Google dat het bedrijf deze data nooit aan gebruikers heeft gekoppeld. Daarom vindt het bedrijf het geen probleem om deze oude informatie te verwijderen. Ook al stelde Google eerder dat het niet mogelijk was om deze data te identificeren en te verwijderen.

Veranderingen aan Google Chrome

Google laat sinds kort bij het starten van een Incognito-tablad weten dat de modus geen invloed heeft "op de manier waarop gegevens worden verzameld door websites die je bezoekt en de services die ze gebruiken, waaronder Google." Gebruikers krijgen ook de mogelijkheid om cookies van derde partijen standaard te blokkeren als ze de Incognito-modus gebruiken.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.