©Pexels

Goedkope AirPods Lite verwacht: wat is Apple van plan?

Goedkope AirPods Lite verwacht: wat is Apple van plan?

2 april - 20:36

Apple komt dit najaar naar verluidt met een goedkoper AirPods-model. Wat is er tot nu toe bekend over deze AirPods Lite?

De bekende analist Jeff Pu, die bedrijven binnen de toeleveringsketen van Apple volgt, verwacht dat de iPhone-maker later dit jaar de AirPods Lite op de markt brengt. Pu publiceerde er maandag een onderzoeksnota over bij het investeringsbedrijf waar hij werkt, Haitong International Securities.  

In die nota zei Pu naar verluidt dat Apple-fabrikant Foxconn tijdens het laatste kwartaal van 2024 de assemblage van AirPods in zijn fabriek in India fors zal opvoeren. Deze verhoogde productie zou met name gericht zijn op het goedkopere model van de AirPods. Pu voegde eraan toe dat tijdens hetzelfde kwartaal ook de volgende generatie AirPods Max zal worden uitgebracht.

Hoeveel kosten ze?

Pu vermeldt niets over de potentiële prijs van de AirPods Lite. Ming-Chi Kuo, een andere bekende Apple-analist, zei vorig jaar al dat Apple werkt aan een goedkopere versie van de AirPods. Hij voorspelde toen dat die oordoppen 99 dollar gaan kosten. Ook Kuo gaf geen technische details. 

Twee nieuwe AirPods-modellen

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman zal Apple dit jaar twee modellen van de AirPods uitbrengen, het budgetmodel en een duurdere versie met features zoals noise cancellation (ruisonderdrukking).

Apple zou volgens Gurman van plan zijn om zowel de tweede als derde generatie AirPods van de markt te halen zodra de twee nieuwe modellen zijn uitgebracht.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.