©Pexels

Nieuwe iOS-update heeft functie voor downloaden van apps via websites

Nieuwe iOS-update heeft functie voor downloaden van apps via websites

2 april - 22:53 Laatste update: 23:06

Apple geeft binnenkort iPhone-gebruikers in de EU de mogelijkheid om apps via websites te downloaden in plaats van via appwinkels. De functie voor appdownloads via het web wordt toegevoegd in de volgende update, iOS 17.5.

Apple heeft dinsdagavond de eerste bètaversie van iOS 17.5 voor ontwikkelaars uitgebracht. De belangrijkste vernieuwing geldt alleen in de Europese Unie: de ondersteuning voor het downloaden van apps via websites.

Vanaf iOS 17.4, dat op 5 maart verscheen, staat Apple app-ontwikkelaars al toe om apps aan te bieden via alternatieve appwinkels in de EU. Zo voldoet de iPhone-maker aan de nieuwe EU-regelgeving Digital Markets Act (DMA).

Vorige maand zei Apple dat het ook ondersteuning voor het rechtstreeks downloaden van apps via websites zou toevoegen. Die verandering wordt binnenkort in iOS 17.5 doorgevoerd. Het is nog niet bekend wanneer iOS 17.5 precies naar alle iPhone-gebruikers wordt uitgerold. Na de testversie voor ontwikkelaars volgt eerst nog een publieke bètaversie.

Voldoen aan criteria

Om een app als download aan te bieden vanaf een website moeten ontwikkelaars aan een reeks criteria voldoen. Zo moeten ze minstens twee jaar lid zijn van het Apple Developer Program en moet hun app meer dan een miljoen installaties in de EU hebben in het vorige jaar. Goedgekeurde ontwikkelaars worden voorzien van een API waarmee de apps worden gedownload. 

Voor apps die via websites worden aangeboden, rekent Apple geen commissie, maar de ontwikkelaars moeten wel de Core Technology Fee van 50 eurocent per eerste app-installatie betalen.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwe app.