Hyundai Kona Electric wordt fors goedkoper en krijgt nieuwe uitvoering

© Hyundai

Hyundai Kona Electric wordt fors goedkoper en krijgt nieuwe uitvoering
3 april om 10:34
Laatste update: 3 april om 10:39

De Hyundai Kona Electric had tot voor kort een vanafprijs van 39.995 euro. De prijs lijkt nu fors te zijn gedaald. Ook komt er een nieuwe sportieve uitvoering van de auto.

De Hyundai Kona Electric kan nu vanaf 36.995 euro besteld worden, een afprijzing van 3.000 euro. Het basismodel is uitgerust met een enkele elektromotor van 156 pk en heeft een accu met een capaciteit van 48,4 kWh. Volgens Hyundai maakt die accu een rijbereik van 377 kilometer mogelijk.

Er zijn ook een aantal versies met een grotere accu van 65,4 kWh. Daarbij krijg je ook telkens een motor die 218 pk aan vermogen levert. De grotere accu maakt volgens Hyundai een rijbereik van 514 kilometer mogelijk. De krachtigere versie van de Kona Electric is er nu vanaf 39.995 euro, de oude prijs van het basismodel. Voordien kostte deze versie 43.995 euro.

Elektrische N-Line

De Kona Electric krijgt ook een nieuwe uitvoering, de N-Line. De N-Line heeft een sportiever uiterlijk met speciale bumpers, sideskirts en een herontworpen achterbumper. Hij staat op 19-inch lichtmetalen velgen, heeft grijze zijspiegelkappen en optioneel een zwart dak. Binnenin heeft hij zwarte hemelbekleding, sportstoelen, een sportief stuurwiel en stalen pedalen.

Meer over elektrische auto's, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.