© Tesla

Dit is waar Tesla een nieuwe autofabriek wil bouwen

Dit is waar Tesla een nieuwe autofabriek wil bouwen

3 april - 14:53

Tesla is van plan om locaties in India te zoeken om een autofabriek te bouwen. Dat bericht de krant Financial Times aan de hand van anonieme bronnen met kennis van de plannen.

Tesla is van plan om twee tot drie miljard dollar te investeren in een autofabriek in India. Het bedrijf stuurt deze maand een team naar het land om geschikte locaties te zoeken. Wellicht komt de fabriek in de buurt van een haven, om de export van geproduceerde voertuigen te vergemakkelijken.

Volgens de bronnen waar Financial Times mee sprak, zullen er uiteindelijk jaarlijks 500.000 auto’s geproduceerd worden in India. De krant zegt dat Tesla overweegt om er kleinere auto’s dan de huidige modellen te bouwen, die vervolgens naar Azië, Afrika en Zuid- en Oost-Europa geëxporteerd kunnen worden. Mogelijk gaat het om de Model 2 (niet de officiële naam), de ‘betaalbare’ Tesla die er binnenkort aankomt. In de toekomst bestaat de mogelijkheid dat het bedrijf in het land ook batterijen gaat produceren.

Twee vliegen in één klap

Tesla overweegt al langer om te investeren in India. Een van de vereisten van het bedrijf van Elon Musk was echter dat het land zijn importtarieven voor buitenlandse EV’s verlaagt. Dat deed India, maar dan enkel voor bedrijven die zich ertoe verbinden om binnen de drie jaar auto’s te produceren in het land.

Tesla zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Tijdens een gesprek met premier Narendra Modi vorig jaar zei Musk echter dat Tesla ‘zo snel mogelijk’ actief wil worden in India. 

Meer over EV's, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.