© Unsplash

Mijlpaal voor Tesla's: zonder sensoren zelf parkeren

Mijlpaal voor Tesla's: zonder sensoren zelf parkeren

25 maart - 16:23

Tesla heeft met een nieuwe update een parkeersysteem uitgebracht dat zonder ultrasone sensoren werkt. De auto kan zichzelf helemaal parkeren met behulp van de ingebouwde camera’s.

Enkele jaren terug schrapte Tesla de ultrasone sensoren in zijn auto’s. Ze werden gebruikt voor bijvoorbeeld de rijhulpsystemen in de wagens, maar het bedrijf dacht dat het goedkoper kan: door de sensoren te vervangen met simpele camera’s en slimme software, denkt Tesla hetzelfde voor elkaar te kunnen krijgen.

De nieuwste software-update voor de auto’s laat de volgende mijlpaal daarbij zien: Tesla’s die het zogeheten vision-systeem gebruiken kunnen nu gebruikmaken van een automatische parkeerfunctie. De wagen ziet alle parkeerplaatsen waar je langs rijdt, waarna je op het aanraakscherm één selecteert om hem automatisch te parkeren.

Volgens Electrek is deze parkeerfunctie een voorbode van wat nog moet komen: uiteindelijk zul je gebruik kunnen maken van 'Tap to Park', waarbij je uit de auto stapt en hem zelf rustig laat parkeren.

Lees meer over Tesla en abonneer op onze nieuwsbrief.