© Philips

Philips Hue bedien je voortaan met widgets, zo werkt het

Philips Hue bedien je voortaan met widgets, zo werkt het

3 april om 20:02
Laatste update: 4 april om 08:41

Philips heeft een nieuwe versie van de Hue-app uitgebracht. Daarmee krijg je op iOS ondersteuning voor widgets waarmee je de slimme lampen snel via het beginscherm van je iPhone kan bedienen.

Widgets zijn er in verschillende formaten en moeten het mogelijk maken om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte instellingen. Je kan er Philips Hue-lampen en scènes die je vaak gebruikt snel mee bedienen. Met de functie is het mogelijk om lampen aan en uit te zetten zonder de app te openen. Je kan acties toewijzen aan alle lampen in huis, of enkel in specifieke kamers.

De functie is vooral handig voor Philips Hue-gebruikers die regelmatig dezelfde instellingen gebruiken en geen tijd willen verspillen aan het navigeren door de app. Bovendien bieden de widgets een eenvoudige oplossing voor het uitschakelen van lampen die niet automatisch uitgaan.

Toch nog beperkingen

Er zijn echter wat beperkingen. Elke widget kan slechts lampen in één kamer of zone tegelijk bedienen. Bovendien is het niet mogelijk om lampen te dimmen via de widgets. Dit kan een belemmering zijn, vooral als je meer complexe instellingen wilt beheren of als je jouw verlichting wil aanpassen aan verschillende helderheidsniveaus.

Om widgets te kunnen gebruiken, heb je minimaal versie 5.14 van de Philips Hue-app nodig. Je kan widgets gebruiken op zowel de iPhone als de iPad

Lees meer nieuws over je smart home en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.