©Samsung

Samsung voegt AI toe aan je wasmachine: dit heb je eraan

Samsung voegt AI toe aan je wasmachine: dit heb je eraan

3 april - 21:36 Laatste update: 4 april - 02:15

Samsung heeft een nieuwe reeks wasmachines geïntroduceerd in Europa. Opvallend is dat de nieuwe wasmachines gebruikmaken van AI voor allerlei functies.

De nieuwe wasmachines die Samsung onthulde tijdens het evenement 'Welcome to BESPOKE AI' moeten met AI de efficiëntie van een wasbeurt verbeteren. De wasmachines kunnen aan de hand van de lading de wastijd, temperatuur, centrifugesnelheid en zelfs de hoeveelheid belletjes aanpassen. Dat moet er volgens Samsung voor zorgen dat kleren langer meegaan, maar ook dat minder energie wordt gebruikt. 

Minder microvezels

Verder detecteren de wasmachines de zachtheid van de stof, het gewicht van een lading en hoe vuil kleren zijn. Dat gebruiken ze om te bepalen hoeveel water en wasmiddel nodig is om ze te reinigen. AI moet ook de uitstoot van microvezels doen afnemen. 

Minder energieverbruik

Volgens Samsung zijn de nieuwe wasmachines efficiënter dan klasse 'A'. Dat komt door de ingebouwde circulatiepomp, die wasmiddel gelijkmatig verdeelt en watergebruik vermindert. AI monitort ook het energieverbruik en schakelt een besparingsmodus in zodra dat nodig is. 

Er zijn vier AI-modellen wasmachines beschikbaar, de WW8/7/6/5000D. Volgens Samsung kan je ze sinds vandaag vooruitbestellen in Europa.  

Lees meer nieuws over smart home en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.