©Blaupunkt

Bekend Duits merk lanceert ook een slimme ring: goedkoper dan Samsung?

Bekend Duits merk lanceert ook een slimme ring: goedkoper dan Samsung?

29 maart om 22:36

Terwijl Samsung en Apple nog werken aan hun slimme ringen, komt de Duitse fabrikant Blaupunkt ook met een smart ring. Is de nieuwe Blaupunkt Ring Titan met een prijskaartje van 199 euro een instapmodel?

De slimme ring van Blaupunkt is in ieder geval deels van titanium gemaakt en biedt allerlei handige tools op het gebied van gezondheid en welzijn. Zo houdt hij de verschillende fases van je slaap bij, net als je hartslag en de saturatiewaarden in je bloed. Ook telt de gadget je stappen.

Afhankelijk van de modus die je kiest in de bijbehorende Blaupunkt Ring-app, gratis te downloaden voor iOS en Android, geeft de ring ook stress- en herstelniveaus weer na het sporten. Hetzelfde geldt voor de temperatuur van de huid.

Redelijke prijs?

Volgens de productpagina van Blaupunkt laad je de batterij van de ring in drie kwartier helemaal op. Daarna gaat hij zo’n zeven dagen mee. De Ring Titan komt in gouden, zilveren en zwarte kleuren en weegt tussen de 2,2 en 2,9 gram. Blaupunkt begint pas binnenkort met de verkoop.

Met zijn verkoopprijs van 199 euro is de Blaupunkt Ring Titan een stuk goedkoper dan de goedkoopste versie van zijn Finse evenknie Oura. Modellen van de Oura Ring beginnen bij 329 euro. Daarbovenop moet je ook nog 6 euro per maand betalen voor het gebruik van de bijbehorende app.

Samsung Galaxy Ring

Wat de Galaxy Ring van Samsung, die na de zomer moet verschijnen, precies gaat kosten, is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de slimme ring van Apple, die zich volgens geruchten nog maar in de beginfase van de ontwikkeling bevindt.

Onlangs hebben we een andere slimme ring getest: kijk onze review van de Ultrahuman Ring Air.

Lees meer over gadgets, en mis niets met onze nieuwsbrief.