©Unsplash

Met deze functie gaat Android 15 beter met je batterij en privacy om

Met deze functie gaat Android 15 beter met je batterij en privacy om

5 april om 11:22
Laatste update: 5 april om 11:23

Android 15 krijgt mogelijk een nieuwe functie, waardoor de batterij van je smartphone een stuk langer meegaat. De functie is ook goed nieuws voor je privacy.

Hoewel Android 15 nog officieel onthuld moet worden, zijn er al previewversies beschikbaar voor ontwikkelaars. In de nieuwste update zijn door Android Authority verwijzingen gevonden naar 'adaptive timeout'.

Met deze functie gaat je scherm automatisch uit als je het toestel niet gebruikt. Er wordt niet beschreven hoe Android dit weet, maar waarschijnlijk worden de camera en andere sensoren daarvoor gebruikt.

Ook goed voor je privacy

Met Android heb je al twee losse instellingen voor het scherm. Namelijk hoe lang het moet duren tot het scherm uit gaat en hoelang het moet duren tot je scherm ook op slot gaat. Tevens kun je op sommige apparaten instellen dat het scherm helemaal niet uit mag als je er actief naar kijkt.

Adaptive timeout kan niet alleen met de batterij van je smartphone helpen, omdat het scherm niet onnodig aan blijft staan, maar zorgt er ook voor dat er geen informatie op je scherm zichtbaar is als je er zelf niet naar kijkt. Daarmee is de functie ook een bonus voor je privacy. Het is wel waarschijnlijk dat de functie exclusief voor Pixel-toestellen wordt geïntroduceerd.

Lees meer over Android, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor Android.