©Unsplash

'iOS gaat nog meer op Android lijken met deze functie'

'iOS gaat nog meer op Android lijken met deze functie'

25 maart - 09:32

Het wordt vanaf iOS 18 waarschijnlijk mogelijk om de icoontjes op je thuisscherm te herschikken en lege plekken te creëren. 

Met de recente wijzigingen van iOS door de Digital Markets Act, lijkt het besturingssysteem voor iPhones al een stukje meer op Android. Nu brengt Apple met iOS 18 de twee besturingssystemen mogelijk nog dichter bij elkaar, door je meer vrijheid te geven over het thuisscherm.

Met iOS kun je op dit moment geen lege plekken op het thuisscherm creëren, want alle apps plakken aan elkaar vast. Heb je bijvoorbeeld maar acht icoontjes op je thuisscherm staan, dan worden ze allemaal bovenin verzameld. Dat gaat waarschijnlijk veranderen.

Mark Gurman van Bloomberg stelde in zijn nieuwsbrief op zondag al dat het iPhone-thuisscherm met iOS 18 meer aanpasmogelijkheden krijgt, maar website MacRumors zegt nu van bronnen vernomen te hebben dat het om de appicoontjes gaat.

Launchers

Op Android kun je appicoontjes plaatsen waar je maar wil op een onzichtbaar grid, maar Android-gebruikers krijgen ook de mogelijkheid om launchers te installeren die het hele uiterlijk en het gebruik van een thuisscherm veranderen. Het is niet waarschijnlijk iPhone-eigenaren net zoveel opties krijgen.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.